Elnézést kérünk, amiért ez a leírás egy kicsit hosszúra sikerült. Bevalljuk őszintén, hogy egy regisztráció alkalmával mi sem olvasnánk végig!
De nincs is rá szükség, mivel ténylegesen nagyon egyszerű és magától értetődőek a kitöltendő részek, ami csak pár percet vesz igénybe.
Ez a leírás azoknak szól, akik valahol megakadnak, vagy érdekli őket részletesség.

Fajtamentők és menhelyek, (továbbiakban Gondozói) regisztráció saját bemutatkozó oldal létrehozásához - tájékoztató, az ÁSZF szoros és elválaszthatatlan részét képezi.
A felhasználók könnyebb eligazodása érdekében a jelen részletes kezelési tájékoztatókat az ÁSZF leírástól külön, de szoros összefüggésben, az alapleírás kibővítéseként ezekben a leírásokban tesszük közzé.
A leírások segítséget nyújtanak a regisztráció, a hirdetés feladás, és a bemutatkozó oldalak létrehozásához. Ezekben a tájékoztatókban kerül ismertetésre a prémium szolgáltatások díjszabása is.

Tájékoztató menhelyek és fajtamentők regisztrációjához

A weboldalunk használatához regisztráció szükséges.
A weboldal felső menüsorában található a „BEJELENTKEZÉS” elnevezésű menügomb. Ez egy előugró ablakot nyit meg, ahol a „Regisztráljon most” feliratra kattintva, a látogató átirányításra kerül a felhasználói jogosultság kiválasztásához.
A Gondozói regisztráció (Saját bemutatkozó oldal létrehozásához) űrlap kitöltése szükséges ehhez a regisztrációhoz.
A Regisztráció gombra kattintással elfogadja a weboldal felhasználási feltéteket és adatvédelmi szabályzatát, mellyel befejeződik a regisztráció és megjelenik egy üzenet, miszerint a regisztráció sikeres volt és a megadott email címre a rendszer egy megerősítő e-mailt küldött el.
Amennyiben nem találja a regisztráció megerősítésére küldött e-mailt a beérkezett levelek között, akkor nézze meg a spam (levélszemét) mappában, vagy várjon egy kicsit. Ha 10 perc után sem érkezett meg, akkor vagy elírta az email címet, vagy egyéb hibalehetőség áll fenn. Ez esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az „ugyintezo @ kutyanet.hu” e-mail címen, melynek tárgyába írja be, hogy „regisztrációs probléma” a gyors ügykezelés érdekében.
Ha sikeresen megérkezett a „Regisztráció megerősítése” tárgyú email, akkor kattintson a levélben található „AKTIVÁLÁS” linkre, ami megnyitja weboldalunkat, ezzel a regisztrációja automatikusan megerősítésre kerül.

Fajtagondozók, menhelyek, és a kutyák gondozásával foglalkozók regisztrációs űrlapjának speciális kiegészítései

Csak az állatok védelméről és kíméletéről szóló többször módosított 1998. évi XXVIII. törvényt magára nézve kötelezőnek elfogadó szervezetet kívánunk támogatni.

Ha a regisztrált szervezetének bemutatkozó oldalán a hozzászólók elmarasztaló véleményeket tesznek közzé, akkor ennek kivizsgálására (nem jogi) lépéseket teszünk. Bizonyosság esetén e-mailben történő értesítéssel a regisztrációt, és minden közölt adat hozzáférését három hónapra felfüggesztjük majd a tisztázás sikertelenségét követően töröljük.

Ha mindezek ellenére nem sikerült elijesztenünk, akkor köszönjük, hogy minket választott! Már csak pár lépés van hátra a véglegesítéshez.

A Szervezet neve, székhelye és szolgáltatási tevékenysége

2009. évi LXXVI. törvény 22§ (1) szerinti bejelentésben rögzített adatok, valamint az „Alapszabályban” is rögzített működési területe.

A szervezet alapításának ideje, valamint a Megyei Bíróság nyilvántartásba vételének száma

2011. évi CLXXXI. törvény a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályok figyelembevételével bejegyzett alapítási idő és nyilvántartási szám.

A szervezet adószáma

2009. évi LXXVI. törvény 22§ (1) szerinti bejelentésben rögzített adatok, valamint az „Alapszabályban” is rögzített számla és adószám.

FELIR azonosító

2021.április 1-vel a kutyák gondozásához is kötelező a NÉBIH-nél a FELIR szám kiváltása. Itt az ügyintézés annyiban változik, hogy

Az engedélyezési eljárás során, a megyei kormányhivatal rögzíti a gyűjtőállomás adatait a FELIR rendszerben.

Ennek értelmében a gondozó rendelkezik FELIR számmal.

Alapszabály rögzítésének dátuma

Törvényi szabályozás szerinti a működéshez szükséges dokumentumok egyike a „Működési szabályzat”. (Ezeknek a mindenkori hatósági ellenőrzéskor rendelkezésre kell állniuk, tehát a telephelyen megtalálhatóak.)

Nyilvántartással rendelkezik

Nyilvántartást kell vezetnie a létesítményébe be és kiszállított állatok nyomon követhetőségének biztosítására papír alapon vagy elektronikusan és azt meg kell őrizniük legalább 3 évig.

Adatok módosítása utólag

Gondozói adatokat érintő változásokat az aloldalaink felső részénél található „Saját adatok – Profilom szerkesztése” oldalon kell módosítani bejelentkezést követően. Valótlan adatok közzététele esetén felfüggesztésre kerül a felhasználó. Az újra aktiválást levélben kell kérni ügyfélszolgálatunknál.
Amennyiben a Szervezet a tevékenységét bármilyen okból szünetelteti vagy megszünteti, illetve nem kívánja oldalunkon szerepeltetni tevékenységét, levélben kérheti vagy az aloldalaink felső részénél található „Saját adatok – Profilom szerkesztése” oldalon található „Regisztrációm törlése” gomb segítségével törölheti regisztrációját és adatait.

Saját bemutatkozó oldal létrehozása

Saját oldal létrehozásához navigáljon a „Fajtamentők és menhelyek” aloldalra, ahol bejelentkezést követően már megjelenik a nagy zöld színű „+ HOZZÁADÁS – MÓDOSÍTÁS” feliratú gomb.

A gombra kattintást követően megjelenik a saját kezelőfelülete. Itt láthatóak a már feltöltött bemutatkozó oldalak. Több oldalt is létre lehet hozni abban az estben, ha a kutyákat külön-külön szeretné bemutatni. Ebben az esetben kérjük a már gazdára talált kutyusok adatlapját három munkanapon belül töröljék a félreértések és magyarázkodások elkerülése végett.

Új bemutatkozó oldal létrehozásakor a megjelenő űrlap kitöltésével tud adatokat leírásokat és képeket megjelentetni oldalunkon.

Kategóriába sorolás mező

Válassza ki a kategóriát, amelyben a szervezete meg fog jelenni. A látogatók keresési szűréssel meg tudnak jeleníteni csak egy kutyafajtát, (kategóriát) ami érdekli őket. Csak a kutyafajták főcsoportját jelenítettük meg a több ezer alfajtát nem.

Szervezet neve mező

A működési engedélyben is szereplő bejegyzett név

Szolgáltatás megnevezése mező

Mivel foglalkozik a szolgáltatása?

 • Gazdátlan ebek gondozásával foglalkozó szolgáltatás
 • Állatotthon (PANZIÓ, MENHELY)
 • Gazdátlan állatok ideiglenes vagy állandó elhelyezése
 • Utcáról mentett kutyák örökbe adása
 • Állatvédelmi oktatás
 • Gazdátlan és elveszett vizsla segítése és gazdához juttatása.
 • Stb.

Szervezet indulási ideje mező

Szolgáltatás hivatalos indulási ideje, az engedélyezés kiadásának időpontja. Ha esetleg az érdeklődő ezzel foglalkozik, akkor ez pozitív benyomást is tehet, hogy akár rég óta eredményes tevékenységet végez a szervezet, jól és szervezetten működnek, és hasznos tanácsokat is kaphat.

Település mező

Online térképek által is értelmezhető településnév vagy megye, ahol a Szervezet található. Sajnos nagyon sok érdeklő az alapján dönt, honnan szerezzen be új kisállat családtagot, melyik van közelebb. Ezért is fontos lehet a pontos településnév megadása.

Beszélt idegennyelv mező

Minden Szervezet célja, hogy a telepjéről származó kutyák vigyék a jó hírnevét. Nyelvünkön csak keveset tudó érdeklődők esetén fontos lehet, hogy tudjanak érdeklődni, és teljes körű felvilágosítást kapni.
Ha tud idegen nyelven, akkor azt kérjük a mezőben írja be. Több idegen nyelv esetén a beírást vesszővel válassza el.

Bemutatás

Tartalom első képe mező

Ebbe a mezőbe olyan képet kérünk, amin esetleg szerepel a Szervezet neve is, vagy akár ez a Szervezet logója.
Ezt a képet megjelenítjük szöveg nélkül több helyen is az oldalunkon.
Az oldalunk kialakítása miatt lehetőség szerint fektetett kép legyen, mert az állóképek torzulhatnak.
Helytakarékosság miatt a képeket a rendszerünk automatikusan lekicsinyíti. Javasoljuk, hogy inkább méretezze át feltöltés előtt a kisebb hibalehetőség miatt, legalább az asztali monitor méretére! Javasolt ideális méret: 3:2 képarányban 1144 x 768 pixel.

Bemutatkozás mező

Sajnos a weboldalunkat működtető program miatt nem tudtuk egyszerűbben megoldani a bemutatkozás megírását, mivel ezek a tartalmak nem hasonlítanak a közösségi médiában megszokotthoz, ahol hamar gyorsan bedobunk egy rövid mondatot és ráhúzunk egy képet (Isten éltessen Pista).

A szöveges terület megírásához úgy gondoljuk nem kell sok magyarázat, nagyban hasonlít a számítógépekre telepített szövegszerkesztőkhöz.

Mint ahogyan az üzletekben csábítják a vevőket, itt is nagyon fontos lehet a vizuális tartalom, más néven képek közzététele is. Képeknek a tartalomba való elhelyezését úgy kell elképzelni, hogy tartalom írása közben vagy akár a legvégén be kell illeszteni az előre feltöltött képeket.

Ezeket a képtárakat - képmappákat létre kell hozni a szövegszerkesztő fejrészében található „képek a tartalomba” nevű gombbal. Ide azokat a képeket is fel lehet tölteni, amit a későbbiekben szeretnénk használni.
A megnyíló ablakban hozzuk létre az új mappáinkat („Új galéria”). A meglévő mappáinkba már tölthetünk fel képeket, amit a későbbiekben bárhol a tartalomba be tudunk szúrni. Arra kell csak figyelni, hogy a tartalomba egy-egy mappát tudunk beszúrni, tehát ha egy képet akarunk megjeleníteni a leírás közben akkor abba a mappánkba csak egy képet kell feltölteni. Természetesen. ha több képet, galéria-szerűen szeretnénk megjeleníteni, akkor a másik mappába több képet kell feltölteni.
(Kérjük, ha több alkalommal tölt fel képet, akkor a jobb áttekinthetőség miatt a régi gazdisodott kutyusok mappáit törölje.)

Fontos információ lehet, hogy a mappák létrehozása, vagy kép feltöltések végén nem kell mentést végezni. A jobb felső sarokban található iksz ikonnal egyszerűen be kell csak zárni, mert a rendszer menet közben automatikusan menti a tartalmat.

Hirdetések

Oldalunkon a „hirdetés feladása” 14 napig ingyenes! További hirdetési díjszabásunk a lap alján található!

Ez azt jelenti, hogy mind a regisztráció, mind pedig a hirdetés korlátozott idejű megjelentetése, módosítása és kezelése ingyenes.

Minden egyéb prémium szolgáltatáshoz rendelt:

 • Hirdetés hosszabbítása
 • Hirdetés kiemelése

Kapcsolatfelvétel

Hirdető:

A hirdetések iránt érdeklők üzenetéről a hirdetés feladója rendszerüzenetet kap. Az üzenetét weboldalunkon a saját fiókjában tudja elolvasni, ahol válaszolhat is az érdeklődőnek.
Ezért a hirdető a kapcsolatfelvételhez szükséges adatait (E-mail címét, telefonszámát, saját weboldalát, közösségi profilját, stb.) a hirdetés tartalmában nem szerepeltetheti (kivétel az űrlapon található Google térképen).
Az elérhetőségi adatok bekérése és tárolása a regisztrációs űrlapon történik, a Szolgáltató a kapcsolatfelvételi adatokat közvetlenül nem jeleníti meg a weboldal nyilvános felületein.

Érdeklődő:

A felhasználó (érdeklődő) csak a hirdetésben az ”üzenet a hirdetőnek” űrlap segítségével léphet kapcsolatba (küldhet üzenetet) a hirdetés feladójával. Az üzenetekben az érdeklődőnek meg kell adnia a kapcsolatfelvételhez szükséges email címét is, hogy a hirdető akár közvetlenül is fel tudja majd venni vele a kapcsolatot.

Hirdetés módosítása

A felhasználó által feladott hirdetés közzététel alatt is módosítható, a módosítás azonnal megjelenik. A módosítást a weboldal üzemeltetője utólag ellenőrzi, ezért, ha a módosítás indokolatlan, vagy az ÁSZF leírásban rögzítettekkel ellenkezik, a hirdetés felfüggesztésre kerül és a felhasználó email figyelmeztetést kap. Súlyosabb esetben a felhasználó regisztrációs adatai és az egyedi hálózati azonosítója letiltásra kerül a weboldalon (permanent ban).

Hirdetések kezelése

A felhasználó az oldalra történő bejelentkezést követően kezelheti, módosíthatja az előírásoknak megfelelően a hirdetését. Erre kettő lehetőség is van.

 1. Keresse meg a hirdetését a többi hirdetés között, majd nyissa meg. Ebben a részletes nézetében a cím melletti menügombokra kattintva lehetőség van a hirdetést módosítani- szerkeszteni, vagy törölni.
 2. A hirdetéseknél bal oldalt fent a „SAJÁT ADATOK” menüpontnál a „saját hirdetéseim” felületen keresztül, az ott felajánlott lehetőségek közül választva.

Fontos lehet!

Több érdeklődőt vonz az a hirdetés, amelyben fel vannak részletesen tüntetve a kutyával kapcsolatos tudnivalók. Segítjük vele az érdeklődőt a döntésben, és megkíméljük magunkat, a leendő kutyatartót és magát a kutyát egy rossz választástól. Például tüntessük fel a nemét, korát, törzskönyvét, oltásait, esetleg a szülők díjait, képzettségét, jellegzetességeit és szokásait.

Prémium szolgáltatások

Weboldalunkon a prémiumszolgáltatásokat pontokkal lehet igénybe venni. A kiválasztott pontmennyiség megvásárlására a felajánlott online fizetési módok egyikével van lehetőség.
A Prémium csomagok igénybevétele a Honlapon a regisztrációt követő bejelentkezés után, az aloldalakon megjelenő Saját adatok menüpontban található „Elérhető Pont csomagok” menüpontban van lehetőség. Ezek megvásárlását követően a megszerzett pontok a „Felhasználható pontjaim” menüpontban ellenőrizhetőek.

Csak a hirdetők részére kínálunk Prémium csomagokat, az érdeklődők ezért értelemszerűen a hirdetésekre fizetési kötelezettség nélkül jelentkezhetnek.

Hirdetés feladása és a kiemelési lehetőségek pontonként: 1 pont = 100 Ft

Elővásárlással ("Pontcsomagok") a kiemelési lehetőségek pontonként: 1 pont = 90 Ft

Előnyt szerezhet a normál hirdetésekkel szemben, ha igénybe veszi a weboldalunk kiemelési lehetőségeit! A hirdetés feladásakor, de akár utólag is lehetősége van kiemelni hirdetését a többi normál hirdetés közül.

14 napos hirdetés feladása a

 • "Keres" rovatba
 • "Ingyen elvihető" rovatba
 • "Kínál - Eladó" rovatba

0pont

21 napos hirdetés feladása vagy hosszabbítás a "Kínál - Eladó" rovatba:


9pont

30 napos hirdetés feladása vagy hosszabbítása a "Kínál - Eladó" rovatba:


11pont

Hirdetés előre sorolására, ahol a hirdetése a felsorolási listában az első helyen jelenik meg a többi a hirdetések között:


4pont 14 napra

6pont 21 napra

8pont 30 napra

A többi hirdetések között feltűnően, színes háttérrel és kerettel történő kiemelés:


3pont 14 napra

5pont 21 napra

7pont 30 napra

Kedvezményes pontvásárlás: 1 pont = 75 Ft

Ha előre felkészül a várható de minimális költségekre, akkor még itt is lehetősége van kevesebb ráfordításra.
Kedvezményes ára miatt ajánlott mindazok részére, akik több kutyának keresnek gazdát, vagy több szolgáltatást is igénybe szeretnének venni.

A hirdetések kiemeléséhez, hosszabbításához is felhasználható bármikor a tagság teljes időszakában:


40pont

 

Regisztráljon most! vagy:

Jelentkezzen be a fiókjába