Fajtatiszta kutya.
Kérjük, tekintse meg az önnek legkedvesebb kutyafajtával foglalkozó szakemberek bemutatkozó oldalait.
Válasszon tőlük, és segítsen megőrizni a fajta tisztaságát!
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Kennel neve:
My Blue Heaven Borders
Település:
Csak regisztráltaknak
Tenyésztési tapasztalat:
2020-01-30-től
MEOESZ tag
igen
Legutóbbi alom születése:
2022-11-06
Következő tervezett alom:
Csak regisztráltaknak
Beszélt nyelv (ek):
magyar, német, angol

A kennelünkről

Halasi Judit vagyok.

Kiskorom óta állatok vettek körül, 1 évesen kaptam az első tacskómat. Lovakkal, belovaglással, versenyzéssel foglalkozom agrármérnökként, de a kutyáknak is fontos szerepe volt mindig az életemben. Kezdetben nem érdekeltek a fajták, sem a tenyésztés. Egyetemi éveim alatt jött az ötlet, birkáink mellé kellene egy terelő kutya. Akkoriban még nem volt divat a border collie, de hosszú szőrével, bohókás jellemével, hihetetlen intelligenciát sugárzó szemeivel levett a lábamról, így rá esett a választásom. 2005-ben vásároltam meg az első fekete-fehér kanomat, Arthurt. Teljesen a fajta szerelmesévé váltam, hamarosan egyre több border vett körül. Közben egyre népszerűbbé vált a fajta, és megláttam színes egyedeket is. Rendkívül elegáns, és sokak szerint a fekete-fehér az "igazi", de az én szívemet jobban megdobbantja egy ritkább színű kutya. Az ismertségnek egyre több negatív hatása is lett a fajtát illetően, ezért hamarosan eljött az ideje, hogy tenyészteni kezdtem, ha küllemében és jellemében is még valódi border colliet szerettem volna.

Tenyésztési célom szép,színes kutyák tenyésztése, akik munkában is megállják a helyüket. Tudom ,ez könnyűnek hangzik, de nem az. Show vonalú kutyákat tenyésztek, de szeretem ha van vérük. A küllem mellett az egészség is fontos, a fajtára jellemző betegségekre szűretem a kutyáimat. A border lételeme a mozgás, így a diszplázia elkerülésére is nagy hangsúlyt fektetek. Mivel ez nem csak örökölhető, hanem az izületek korai terhelésével, és rossz takarmányozással is elérhető, fontos a kiskutyák gazdijait is széleskörűen tájékoztatni a témában. Agrármérnökként nagyon érdekel a takarmányozástan, ezért ebben a témában is igyekszem folyamatosan bővíteni a tudásom. 
Kutyáimmal sportolok, canicrossozom, remélem lesz lehetőségem hamarosan újra terelni is velük. Kutyakiképzőként szeretem a jól motiválható, lelkes kutyákat, tenyésztésbe is ilyeneket vonok. 

Nincs hozzászólás

 

Regisztráljon most! vagy:

Jelentkezzen be a fiókjába