Fajtatiszta kutya.
Kérjük, tekintse meg az önnek legkedvesebb kutyafajtával foglalkozó szakemberek bemutatkozó oldalait.
Válasszon tőlük, és segítsen megőrizni a fajta tisztaságát!
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Kennel neve:
Von dem Braungeier
Település:
Csak regisztráltaknak
Tenyésztési tapasztalat:
2019-08-30-től
MEOESZ tag
igen
Legutóbbi alom születése:
2020-09-23
Következő tervezett alom:
Csak regisztráltaknak
Beszélt nyelv (ek):
Magyar

A kennelünkről

A tudatos kennel építés 2018 év elején kezdődött, amikor megtaláltuk életünk sorsfordító kiskutyáját Laránkat a Roten Land kennelben, aki a Gesa Vom Wiengraberland nevet viselte. Itt nem csak a kutyánkat találtuk meg, hanem egy új hobbit és célt. Larát azzal a feltétellel hozhattuk el, ha törzskönyves kölyköket hozunk majd le tőle. Természetesen azonnal igent mondtunk. Csak hazafelé tudatosult bennünk, hogy mit is vállaltunk, de életünk egyik legjobb döntése volt.
Laránk már számtalan küllem díjjal (Champion, BOB, BOS) és vizsgával rendelkezik, mint Tenyészszemle, kísérőkutya vizsga,és munkavizsga. Az ezekre való felkészülést csak az tudja átlátni, aki már foglalkozott hasonlóval. Viszont mindenkinek ajánljuk, ez tényleg egy életmód váltás, főleg akkor, ha saját magad csinálod, de ekkor is csak segítséggel, segéddel szabad. Nálunk ez a képzettségi szint négy év munkája, de még most sincs vége, van tovább, megyünk tovább. Sok a buktatója, kemények a gáncsoskodások, de ez is egy olyan sport, mint a többi. Felállsz, és mész tovább.

Ideillik egy ismeretlen szerző régi írása.

"Ez nem egy hobbi. Ez éjszakázás és korai kelés. Ez küzdelem. Ez diadal. Ez a határaidat feszegeti, és naponta teszteli a képességeidet. Van pillanat, amikor gyengének látszol, hogy aztán a következőben a legfényesebben ragyoghass. Ez nem való mindenkinek. Sőt, ez alig való valakinek. De abban a pillanatban, amikor minden összeáll, amikor ember és állat eggyé válik, azért a pillanatért megéri minden kemény munka és áldozat. Szükséges, mint a lélegzet, mint a vér az ereidben. Nem, ez nem egy hobbi."

Laránkkal a megmérettetésekre való felkészülést kettő alkalommal kellett megszakítani, ugyan is kettő alkalommal bővült a család. A csöppségeink többsége szerető családhoz került házi kedvencnek. Ebből a két alomból, viszont akadt több is, akik tovább viszik a jó hírünket, képzik a kutyáikat, és szép eredményeket érnek el a versenyeken is.
Laránkhoz genetikai tervezéssel választottunk párt, így Uranus Vom Wiengraberland lett kennelünk következő büszkeségének az apja. Anu Von Dem Braungeier, aki 2019.09.28.-án született.

A küllemversenyeken egyik fajtagyőztes díjat hozta el a másik után. A tenyészszemle és a kisérővizsga után vele is megkezdtük a munkavizsgákra való felkészülést. Hihetetlenül fogékony mindenre, a pályán ésszel van ott, és gyorsan tanul.

Rengetegen leszóltak minket, de nálunk a kutyák családtagok és családi ház ellenére kinti benti kutyák. Néha azt is mondjuk, hogy kanapékutyák, elkényeztetett dögök a jó értelemben, de tudják hol a helyük. Gyerekeinket, unokánkat imádják, bár néha már túlságosan is. Ha nálunk vannak le nem szakadnak róluk, nyüszögnek, ha valami baj van.

Mi azt valljuk, hogy vannak a kutyák, és van a rottweiler. Rengeteg alkalommal kerestek meg minket, hogy adjunk tanácsot a fajtáról. Ha bárki megkeres minket, nagyon szívesen mesélünk a fajtáról, a tulajdonságukról a fajtajellegzetességükről. Nyíltan meg fogjuk mondani, hogy kinek való ez a fajta, és kinek nem.  Nekünk csak egy nagy bánatunk van, hogy a média a sikersztorik miatt vérengzős fajtának állította be őket, de mi IS azon dolgozunk, hogy az érdeklődők a valóságot lássák, egy igazi családcentrikus, odaadó hű okos társat.

Nincs hozzászólás

 

Regisztráljon most! vagy:

Jelentkezzen be a fiókjába