Fajtatiszta kutya.
Kérjük, tekintse meg az önnek legkedvesebb kutyafajtával foglalkozó szakemberek bemutatkozó oldalait.
Válasszon tőlük, és segítsen megőrizni a fajta tisztaságát!
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Kennel neve:
Dark Thunder Rott
Település:
Csak regisztráltaknak
Tenyésztési tapasztalat:
2021-03-01-től
MEOESZ tag
igen
Legutóbbi alom születése:
2022-03-30
Következő tervezett alom:
Csak regisztráltaknak
Beszélt nyelv (ek):
Angol

A kennelünkről

Tóth-Hajszán Kitti vagyok.

Kiskorom óta körül vesznek az állatok, kutyánk is mindig volt, viszont először kutyaiskolába 2011-ben jártam. Ekkor még csak csendes megfigyelőként voltam jelen, de egy év után én is beálhattam a sorba, mivel kaptam egy kis tacskó jellegű kutyust. Sokan mondják, hogy a „tacskó, nem kutya, az tacskó” viszont nekem nagyon jó kapcsolatot sikerült Totóval kialakítanom, aminek gyümölcseként a BH vizsgát is leraktuk, valamint az őrző-védő izgalmas világába is bepillantást kaptam (bizony, Totó volt a bemutatók egyik nagy sztárja). A kutyaiskolába járás során sok-sok fajtát megismerhettem. Lenyűgözött mire is képesek ezek az állatok, mit el lehet velük érni és a sok jó adottságú németjuhász közt, megláttam a rottweilert. Tudtam, hogy dolgozni akarok a kutyával, munkakutya kell nekem és habár jók a németjuhászok, de közelebb éreztem magamhoz azt a fekete-cser színű nagy mackót.

Az első pillanatban megfogott, termete, jelleme és a kutya egész kisugárzása. Munkaképességeit látva megértem miért tűnik sokaknak félelmetesnek, de amikor közelebbről megismered, akkor láthatod meg igazi szerethető, barátságos énjét. Sajnos ekkor esélytelen volt, hogy egy ekkora kutyám legyen, mivel családom ellenezte a fajtát. Nem baj nem adtam fel, szüleim nézeteinek ellentmondva határoztam el, hogy nekem igen is egy fajtatiszta, törzskönyves munkavonalú rottweilerem lesz.

Kis idő múlva, hozzám is került az első rottweilerem Alfa (King Vom Donnerwald). Itt kezdődött a kaland. Az aktív sportkutyázás mellett bepillantást nyertem a kutyakiállítások világába is és ezzel párhuzamosan Alfa szolgálati jellegű képzést kapott (szájkosaras, karos, bundás őrző-védő feladatok, valósághű szituációkban). Sok élménydús tréning, amit mindketten élveztünk. Két darab ilyen szolgálati versenyen is elindultam vele, ahol az elsőn lecsúsztunk a dobogóról, viszont következő versenyünkön Hobby-amatőr kategóriában 2. helyezést értünk el. Ez időben keresett meg egy tenyésztő fedeztetés ügyben, így gyorsan megcsináltunk minden szűrést és a tenyész szemlét, ami ehhez kell. Ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy mekkora értéke van a kutyámnak, hogy ha tenyésztő lennék én is adhatnék egy ilyen csodás élményt másoknak, amit nekem Alfával való kapcsolatom jelent.

Sok rottweilerrel, tenyésztéssel, küllemtannal foglalkozó cikk, könyv elolvasása következett.

Majd 2019 áprilisában elhoztuk Kessyt (Kessy vom Wiengraber). Kessyvel nagyon sok dolgot csináltunk együtt, de a korona vírus miatt a 4 fal közé kényszerültünk többnyire, így például online oktatással bele kóstoltunk a klikker segítségével a trükktanulásba, ezután ő volt segítségemre, hogy elvégezzem a kutyakiképző tanfolyamot Bagi Csillánál, a PFOTE kutyaiskolában 2020-ban és ahogy letettem a vizsgát vele, másnap már a tenyészszemlén találtuk magunkat, amin sikeresen megfelelt, így végre mindenem meg volt a kennelnév kiváltásához. Mindeközben a tanulás folytatódott, Czeglédi Attila FCI küllembíró, aktív sikeres tenyésztő, kinológiai kurzusára is beiratkoztam. Nagyon hasznos tudást szereztem főleg a küllemről és a kutya anatómiájáról. Kiváltottam kennel nevem, 2020.12.14-én megkaptam az igazolásom -Dark Thunder Rott (FCI 378/20)

"A" alom

"B" alom

Nincs hozzászólás

Ez is érdekelheti

 

Regisztráljon most! vagy:

Jelentkezzen be a fiókjába